Beyazdan maviye, mordan turuncu, sarı ve kırmızı renklerin neredeyse sınırsız çeşitliliğinin yanı sıra uzun çiçeklenme dönemi olan bahçe siperi Menekşeler, kamuya ait ve özel bahçelerdeki klasikler arasında yer alır. Özellikle ilkbaharda, çoğunlukla kasvetli bahçede birinci sınıf renk tonları sağlarlar. Ancak, aynı zamanda sonbaharda son kapıları ve balkonları süsleyen son bitkilerden biridir.

Çok yönlü bahçe renkleri hercai menekşeler, baharın müjdelediği parlak çiçekleriyle doludur. Laleler, sümbüller ve diğer bahar çiçekleri ile birlikte, bahçelerimiz olmadan onlardan çok fazla hayal bile edemiyoruz. Ancak yaz aylarında çiçek yatakları, kenarlıklar ve çiçek kutularını da süslüyorlar.

Bahçıvanlık dönemi sona erdiğinde, Erica ve siklamen’in yanında, soğuk mevsimin başlangıcını önceden bildiren ve bütün kış boyunca bile ılıman bölgelerde çiçek açan morlar duruyor. Genel olarak, hassas viyola wittrockiana, evrensel olarak uygulanabilir ve hala sağlam ve çiçek açan, gerçek bir çok yönlüdür.

Görsel Kaynak: orldoffloweringplants.com

Hercai Menekşe Nasıl Yetiştirilir?

Bahçe havzası çok talepkar bir çiçekli bitki değildir. Bununla birlikte, menekşenin yaygın çiçeklerle güzelce yetişmesi için yer ve bakımla ilgili dikkate alınması gereken birkaç kriter vardır. Özellikle geometrik düzenlemelerde çiçekli bitkiler çiçek yatağında muhteşem bir göz alıcıdır. Ama aynı zamanda teras ve balkon kolay bakımlı menekşe ile muhteşem deniz renklerine dönüşebilir. Bu menekşe besin açısından zengin bir topraktaki yeteri kadar gelişir. Toprak nemi iyi tutabilmelidir, ancak hiçbir zaman durgunlaşmaya meyillidir, aksi takdirde genellikle çok sağlam çiçekli bitkinin kökleri çabucak çürür. Demir eksikliğini önlemek için toprağın hafif asidik bir pH’ı olmalıdır.

Bahçe merkezi veya süpermarkette, bahçe tavaları genellikle yılda iki kez kullanılabilir: ilkbahar ve sonbahar aylarında ekim yapılır. Sağlam çiçekli bitki tohumlardan bile kolayca yetişebildiğinden yılda birkaç kez ekilebilir. İlkbaharda, Mayıs ortasından itibaren, Sonbaharda: en geç Eylül ayı ortasına kadar ekim yapılması gerekir. Hercai Menekşeler, ekim yılı ya da ekim tarihine bağlı olarak, aynı yıl ya da gelecek yılın ilkbaharında geliştirir.

Görsel Kaynak: wikimedia.org

Hercai Menekşe Anlamı

Hercai Menekşeyi alan kişi, “aklım sende, senden başka bir şey düşünemiyorum. Hayallerde sen, gündüz sen, gece sen her şeyde sen… Sen benim can damarımsın, ben aşk kurbanıyım” anlamına gelmektedir

Açık havada bahçe saman dikimi için, toprak iyi hazırlanmış olmalıdır. Düz uzun ömürlü çiçek tarhları, genellikle yıllık olarak değişen ekim ile ağır biçimde süzülür. Besin maddeleri ve humus, popüler çiçek için çok önemlidir. Buna ek olarak, bahçıvan optimal bir su temini sağlamalıdır.

Yaklaşık iki ila üç hafta daha sonra, genç bitkiler yeterince geniş ve dış hava sıcaklıklarına göre uyarlanarak nihai konumlarına dikilebilirler. Baharda çiçek açması beklenen bahçe samanları en geç Ekim ayında dikilebilir. Yaz çiçeklerinde, gece donları beklenmeyene kadar (Mayıs ayı ortası) dikim bitene kadar beklemek iyi bir fikir olarak kanıtlanmıştır.

Görsel Kaynak: pixabay.com

Hercai Menekşe Hikayesi

Uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Her bahar açıp gökyüzüne merhaba derlermiş. Fakat bir bahar başlangıcı bu çiçeklerden biri diğerine;” Biz diğer çiçekler gibi bu bahar açmayalım. Kışın gelmesini bekleyelim, herkes açmazken biz açalım doğa bizim olsun der.. Ve ikisi de o bahar açmamaya karar vermişler. Biri açmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açmış O gün bugündür karda açan ve sevgilisini bekleyen çiçeğe kardelen, sevgilisini yarı yolda bırakan çiçeğe de hercai denir. İşte bu yüzden hayırsız sevgiliye hercai diye hitap edilir.