Kız istemek, söz kesmek, nişan yapmak ve düğün yapmak, geçmişten günümüze kadar uzanan en önemli aile geleneklerinden birisidir. Özellikle de çiftler birbirini görerek ve severek evliliğe adım atmaya karar verdikleri andan itibaren bir telaş ve tatlı bir yorgunluk başlar. Kız istemeye gidilir ve artık bu yolda yavaş yavaş ilerleme başlar. Kız istemeye giderken mutlaka götürülmesi gereken ürünler içerisinde ise isteme çiçeği ve çikolata yer alır. İsteme çiçeksiz kız isteme eyleminin de gerçekleşmesi ayıp bir durum olarak algılanabilir. Bu nedenle her kim olursa olsun, kız istemeye giderken mutlaka isteme çiçeği yaptırılmalıdır. Özellikle de çiçeklerin parlak, uzun ömürlü ve o ana uygun olmasına dikkat edilmelidir.

İsteme Çiçeği
51 Kırmızı Gül İsteme Çiçeği

İsteme Çiçeği Nasıl Olur?

Kız istemeye giderken yapılan ya da yaptırılan çiçeklere mutlaka normal çiçeklerden daha fazla önem verilmelidir. Peki isteme çiçeği nasıl olur? En uygun çiçek türleri nasıldır? Gibi sorular kız isteme durumunu ilk kez yaşayacak olan bireyler için çok heyecanlı sorular olarak akıllarda yer alabiliyor. Kız isteme çiçeği mutlaka kız isteme eyleminin anlam ve önemini hissettiren ve gösteren bir çiçek olmalıdır. Çiçekçilerde mutlaka isteme çiçeklerine özel konseptler ve çiçekler yer alır. İsteme çiçekleri genel olarak doğal çiçekler olmalıdır ve uzun süre boyunca vazoda yaşayabilecek çiçekler olmalıdır. Çok fazla renkli olmamasına ve 3 çeşitten fazla çiçek olmamasına özen gösterilmelidir.

Söz Çiçeği
101 Kırmızı Gül İsteme Çiçeği

Nişan Çiçeği Nasıl Olur?

İsteme çiçeği daha sevimli, daha küçük boyutlarda ve daha demetsi halde oluşturulurken, nişan çiçekleri daha farklıdır. Nişan çiçekleri doğal olmaktan ve zamanla bozulmaktansa, daha çok yapay olarak tercih edilir. Sprey ile renk verilen, simli, renkli ve daha çok parlak demetlerden oluşan çiçeklerdir. Nişan konseptine daha uygun bir çiçek olmalıdır. Mutlaka parlak yapay çiçeklerden oluşmalıdır. Üzerinde sim ve benzeri malzemeler yer almalıdır. Normal ve isteme çiçek boyutlarına göre daha büyük ve enli çiçekler yaptırılmalıdır. Yuvarlak ve oval şeklinde demetler yaptırmak yerine daha uzun ve daha tok şekilde çiçekler yaptırılmalıdır. Böylece nişan durumuna daha uygun çiçek elde edilmiş olacaktır.

Kırmızı Gül aranjmanı
Kırmızı Beyaz Gül İsteme Çiçeği

İstemeye Giderken Nasıl Çiçek Olur?

Kız istemek çok eski zamanlardan bu yana uzanan ve gelecek nesillere de mutlaka aktarılacak olan gelenekler arasında yer alıyor. Sizler de kız istemeye giderken çiçek yaptırmanın ne kadar önemli olduğun görmek adına mutlaka daha somut, daha soft renklerden oluşan, daha sevimli ve sıcak bir konsepti yansıtan çiçek demetleri yaptırılmalıdır. Üzerine renkli spreyler, simli spreyler ve hoş kokulu spreyler sıkılmalıdır. Aynı zamanda çiçeğin içerisinde bulunan renklerden oluşan paketli çikolatalara da yer verilmelidir. Böylece kız isteme eylemi daha kapıdan girer girmez çok daha anlam kazanacaktır ve çiçekler vazoda yerini bularak hedefine ulaşacaktır.

50 Kırmızı gül
Vazoda 50 Kırmızı Gül

İstemeye Giderken Kaç Gül Alınır

Kız istemeye giderken genel olarak gül gider burada adetler önemlidir. Fakat kız isteyeceğiniz aileninde tepkilerini ve törelerini göz önüne almanızı tavsiye ederiz.

  • Kız istemeye gidenlere en çok hazırladığımız gül sayısı 41 dir. 41 özel ve narinimsin anlamına gelir.
  • 63 gül buketi hazırlatanlar da az sayıda değil. 63 gül bitanemsin anlamını taşır.
  • İşin abartı boyununa kaçmak isteyenler az da olsa 101 gül vazosu hazırlatıp kız istemeye gitmektedirler.
Gül Fiyatları
37 Gül Buketi

İsteme Çiçeği Fiyatları

İsteme çiçekleri genelde şatafatlı ve gösterişli çiçekler olmak zorundadır. İsteme çiçeğinde kullanılan çiçek, adet ve ambalaj fiyata etki eden en önemli faktörler arasında yer alır.

Genel olarak kız isteme çiçekleri 90 tl ile 650 tl arasında değişen geniş bir ürün yelpazesine aittir.