Çiçekler genellikle dışarıda bulunur ve bakımı da dışarıda gerçekleştirilir ancak birçok insan çiçeğine evinde bakmak isteyebilir. Çiçekler evdeki havayı temizler, tazeler, hoş bir koku vermenin yanı sıra evinize de hoş bir dekor olur. Odadaki kirli havayı temizleyerek yerini oksijenli havayla doldurur. Bütün bu sebepler evinizde çiçek bakmak için yeterli sebepler olabilir. Eve kır bahçesi gibi rengârenk bir görüntü verir. Gözlerimiz renk renk çiçekleri gördükçe iç huzurumuz artar çiçeklerin bakımıyla ilgilenmek ise bize hem bir meşgale olur hem de canlılara olan sevgimizin artmasına sebep olur.

Çiçek bakmak bizi günlük hayatın stresinden uzaklaştırabilir, doğayla iç içeymişiz gibi hissettirebilir. Toprakla uğraşmak ise vücudumuzun negatif enerjisini alacağı için huzurumuz hep üst seviyelerde olur. Doğaya güzelliğe karşı duyarlılığımız artar. Bu ve benzeri birçok sebepten dolayı insanlar her geçen gün evlerinde çiçek bakmayı daha çok arzuluyor olmuşlardır. Bu iş ev ortamı olduğu için beraberinde hijyeni, temizliği ve özeni de getirmektedir. Bunun için bazen yeteri kadar zaman ayıramayacağımız gibi bazen de yeterince ilgilenmek istemeyebiliriz. Ancak çiçek bakımının püf noktalarını bilirsek veya öğrenirsek bu iş bizim için oldukça kolay ve zevkli bir hal alır ve bir hobi olabilir.

Çiçek Bakımı Püf Noktaları Ve Evde Çiçek Yetiştirme Teknikleri İse Şu Şekilde Sıralanabilir

  • Genel hatlarıyla ev çiçeklerinizi yeterince ışık, güneş, su alacak bir ortama koyarak güzel bir şekilde bakımını sağlayabilirsiniz.
  • Çiçeklerinizi düzenli olarak sabahın erken saatlerinde yada akşam karanlıkta sulamalısınız. Bu çiçeklerinizin daha fazla su kaybı yaşamasına engel olur. Çünkü bu saatlerde güneşin etkisi az olduğu için buharlaşma da oldukça az olur böylelikle çiçeklerimiz suladığımız andaki gibi nemini koruyabilir. Gerekli suyu büyümesi için gerçekleştirdiği aktivitelerde kullanabilir.
  • Kimi bitkiler güneşi çok fazla sever kimi bitkiler ise fazla güneş görmek istemez. Kimi bitkilerin suya çok ihtiyacı olabileceği gibi kimi bitkileri seyrek aralıklarla sulamak gerekebilir. Zira çok fazla sulamak çiçeği küstürebilir fazla nem alan çiçekse çürümeye yüz tutabilir. Bu yüzden çiçeğinizi alırken aldığınız yerden ya da kişiden çiçeğin bakımı büyüme koşulları hakkında yeterince bilgi almalısınız.
  • Çiçeğin hangi açıdan günün hangi saatinde ne kadar güneş ışığı alması gerektiğini bilmekte çiçeğin hızlı ve sağlıklı büyümesi açısından önem teşkil etmektedir.

Çiçeğin yeterince suyu olup olmadığı hakkında bilgimiz yoksa ya da ne kadar sulanması gerektiğini bilmiyorsak elimizle saksıdaki çiçeğin toprağını yoklayabiliriz ve eğer toprak çok kuruysa sulayabiliriz. Aynı şekilde saksıyı biraz kaldırarak da çiçeğinizin suya ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer saksınız olduğundan daha hafifse bu suya ihtiyacı olduğunun belirtisidir.

Çiçeğinizi sularken öncelikle çiçeğin toprağını sulayın ardından fısfıslı bir şişeye doldurduğunuz suya çiçekleriniz yapraklarına ve gövdesine su püskürterek üst kısımlarının da su almasını sağlayın. Ayrıca çiçeklerinin daha gür olmasını, daha hızlı büyümesini isteyen bireyler ayda bir kez yada ara ara çiçeğini sularken az miktarda olmak şartıyla organik sıvı gübrede kullanabilir.