Udumbara çiçeği ağaçların dalların parazit olarak yetişen bir çiçektir. Youlan Paulo ismiyle de bilinen bu çiçek çapı 7 mm. gövdesi 1 mm. olan çok küçük bir çiçektir. Üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle görülmesi oldukça zordur. Üç bin yılda bir açtığı söylenen Udumbara çiçeği efsaneye göre nadir olayların görüleceği zamanlar açan bir çiçek olarak kabul edilmektedir. Avatar çiçeği olarakta bilinen Udumbara çiçeği üzerine pek çok bilimsel araştırmalar yapılmıştır. Ülkemizde Elazığ, Urfa, Çanakkale ve Zonguldak gibi illerde de görüntülendiği söylenmiştir. Bunun üzerine araştırma yapan uzmanlar, Udumbara çiçeği olarak bilinen organizmanın aslında bir böceğe ait yumurtalar olduğunu iddia ederler. Yaptığı araştırmalar sonucunda bu kanıya varan uzmanlar, bu organizma üzerinde yaptığı mikroskobik incelemelerde klorofile rastlamadığını ve bunun bir spor olmadığını belirlediğini söylüyor.  Bir elma üzerinde Udumbara çiçeğinin görüldüğü iddiası üzerine araştırmalarına başlayan uzmanlar, elma üzerinde yaptığı incelemeler sonucunda bunun bir çiçek değil bir böcek yumurtası olduğunu açıklamıştır. Tülkanat ismi verilen böceğin yumurtaları ile uyumlu olan bu organizmanın bu böceğin yumurtaları olabileceğini iddia ediyor.

Görsel Kaynak:patrasevents.gr

Udumbara Çiçeği Faydaları

Udumbara çiçeği üç bin yılda bir görüldüğüne inanılan nadir bir çiçektir. Bu nedenle sağlık ya da başka bir alanda kullanılmamıştır. Belirlenen bir faydası bilinmemektedir. Ancak Budist inancına göre bu çiçeğin görülmesi zor olduğundan çok nadir açıp ortaya çıkabilen bir içek olduğundan Udumbara çiçeği görüldüğünde Dünyaya iyiliği güzelliği getirecek bir kral geleceğine inanıldığından bunu bir fayda olarak görebiliriz. Udumbara çiçeği dünya barışını sağlayacak bir görevliye işaret ediyor olabilir. İnsan sağlığına pozitif etkileri olduğu iddia edilen bu bitki, aynı zamanda sağlık bakımından da birçok yararı vardır. Göz sağlığına iyi geldiği gibi insan psikolojisine de doğrudan pozitif etkileri vardır. İyilik ve güzelliği temsil etmesi ve insan üzerinde ki stresi alması ile bilinmektedir.

Görsel Kaynak: minghui.org

Udumbara Efsanesi

Udumbara çiçeğinin üç bin yılda bir açtığı ve çok nadir görüldüğü inancı üzerine bu çiçek ile ilgili bir inanç gelişmiştir. Budistlerin inandığı efsaneye göre mucize bir çiçektir. Udumbara Hint dilinin en eski hali olan Sanskritçede ”cennetten gelen hayır çiçeği ” anlamına gelmektedir. Budist inancına göre nadir görülen bu çiçek görüldüğünde nadir bir olayın gerçekleşeceğine inanılmaktadır. Bu inanca göre Udumbara çiçeği ortaya çıktığında bir kralın doğacağına inanılır. Dünyaya barışı, mutluluğu ve güzellikleri getirecek bu kral ile insanlığa huzurun geleceği söylenir. İnsanların cennetten geldiğine inandıkları bu nadir görülen çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacakları Budist inancında yer almaktadır. Avatar çiçeği de denilen Udumbara çiçeğinin mucizeleri getireceği inancı Budistler için vazgeçilmez bir inançtır. Ne kadar doğrudur bilinmez fakat zor görülebilen bir çiçek olduğu için bu inancın geliştiği söylenebilir.