Ülkemizde de tüm dünya da olduğu gibi balkonda ya da ev içinde ofis içinde çiçek yetiştirmek ilgi çekici hobiler arasında yer alıyor. Balkon çiçekçiliği ya da ev içi çiçekçiliği için hoş kokulu ve yılın her mevsimi özellikle ev içinde canlı kalabilen ve keyif veren bir çiçek arıyorsanız fesleğen çiçeği aradığınız ürün olabilir. Çünkü bitkinin hem yetiştirilmesi hem de canlılık süresi oldukça uzun bu nedenle ülkemizde en çok tercih edilen çiçek olarak kabul ediliyor.

  • Fesleğen çiçeği anlam olarak sevgiyi, rahatlığı ve huzuru temsil etmesi ile biliniyor.

Ülkemizde sıklıkla tercih edilen fesleğen çiçeği özellikle belediyeler tarafından da evlerde kullanılmak için teşvikler yapılmaktadır.

Fesleğen Kokusu Faydaları

Fesleğen Çiçeği ilk baharla başlayan etkileyici kokusu son bahar ve kış başına kadar devam ediyor. Kış mevsiminde kendini dinlenmeye çeken çiçek kış mevsiminde tomurcuklarını yeniden açmak üzere uykuya çekmektedir.

Fesleğen çiçeğinin en ilginç yönlerinden biri de kokusu ve aromasıdır. Her ne kadar ülkemizde çok sık tercih edilmese de yemekler de de kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle Avrupa ülkelerinde fesleğen çiçeğinin yer aldığı muhteşem yemeklere rastlamak mümkündür. İçinde tıbben zararlı bir nokta bulunmamaktadır. Bu nedenle dileyenlerin salatalarda kullanması mümkün olabilmektedir.

Fesleğen kokusu faydalarının en dikkat çekeni öncelikle salgıladığı ağır ve mayhoş kokunun sinekleri bulunduğu ortamdan uzaklıştırmasıdır. Bu sayede evinizde hiç bir kimyasal kullanmadan fesleğen çiçeği ile sinekleri yaz aylarında engelleyebilirsiniz.

Fesleğen Hediye Etmek

Tüm çiçeklerin hediye edilmesi gibi fesleğen çiçeğinin de hediye edilmesi önemli bir etki bırakacaktır. Fakat fesleğen çiçeği hediye edeceğiniz kişinin çiçeklere ilgi duyması ve canlı çiçeklere karşı bir ilgi sahibi olması büyük önem taşır. Zira çiçek günlük olarak suya ve bakıma ihtiyaç duymaktadır. Düzenli olarak sulanması kuruyan bölümlerin kesilmesi çiçeği daha güzel gösterecektir. İlgi gösterilmeyen fesleğenler kısa sürede kurumaktadır. Bu nedenle hediye etmeden önce dikkat etmek gerekmektedir. Çiçeğin bakımını siz üstlenecekseniz ya da hediye olarak fesleğen çiçeği aldıysanız kendinizi şanslı hissetmelisiniz.

Çünkü orta Asya da çiçeğin ruhunun olduğuna ve sizi dinlediğine inanılmaktadır. Son derece güzel koku yayan çiçek düşünceli ve son derece nazik bir hediye olacaktır.

Görsel Kaynak: wikimedia.org

Fesleğen Çiçeği Hikayesi

Fesleğen çiçeğin hikayesi oldukça eskiye dayanmaktadır. Tam olarak çıkış kaynağı güney Asya olan çiçeğin ilk olarak Hindistan’a giden kolonicilerin etkisi ile dünyaya yayıldığı düşünülmektedir. Çünkü çiçek Avrupa ve Amerika kıtasında görülmemektedir. Bu nedenle çiçeğin mistik güçleri olduğu düşüncesi kültür etkileşimleri sonrasında ortaya çıkmıştır.

Çiçeğin özelliklerine göz attığımızda ortalama 45 cm boya ulaşabildiği görülmektedir. Bu nedenle son derece kısıtlı alanlarda dahi göz alıcı bir etki sunabilir. Çok hızlı büyüyen fesleğen çiçeği oval yaprak yapısı ve sık yaprakları ile bilinmektedir. Ayrıca yeşil olan çiçeğin yaprakları yeşil, pembe, ve beyaz olmaktadır. İlk bahar döneminden yaz başına kadar çiçek açan bitki küçük fakat parlak ve gösterişli pembe çiçeklerle süslenmektedir. Çiçek toprak konusunda da seçicidir. 15 günlük dönemlerde toprak takviyeleri çiçeğin daha güçlü ve parlak görünmesini sağlayacaktır. Çok soğuk iklimlerde yaşaması çok zordur daha ılıman ve sıcak bölgelerde tercih edilmelidir.