Çiçekler, hem hayatı hem de dünyayı güzelleştiren ve her zaman her yerde hediye olarak kullanılabilen ürünlerdir. Çiçekler özel günlerde gönderildiğinde, alındığında ya da verildiğinde çok daha farklı ve çok daha güzel anlamlar kazanıyor. Bu nedenle doğum günlerinden yıl dönümlerine, yeni bir iş kurmaktan özel gecelere varana kadar ve özellikle de tanışmak için çiçek kullanımı her zaman uygun görülüyor. Sizler de yeni biriyle tanıştığınızda ya da kız isteme amacıyla ailelerin tanışmasına vesile olacağınız zaman tanışma çiçeği türlerinden temin etmeli ve bunlardan götürmelisiniz. Ancak tanışma çiçeği nasıl olur? Hangi tür çiçekler tanışma çiçeği olarak kullanılır gibi sorular aklınızda yer alıyorsa makaleyi okumaya devam ediniz.

Görsel Kaynak: wendyspeaks.com

Tanışmak İçin Hangi Çiçek

Çiçekler hem görünümleriyle hem de kokularıyla bir hayli dikkat çeken canlı varlıklardır. Bu nedenle her duruma uygun olan neredeyse tek hediye türleridir.

  • Tanışma amacıyla da seçilmesi en uygun olan çiçekler içerisinde orkide yer alıyor. Orkide hem görünümü itibari ile hem de kokusu ve bakımı itibari ile oldukça kolay tercih edilebilen ve neredeyse herkes tarafından sevilen bir çiçek türüdür. İçerisinden sarı tomurcukları çıkan ve etrafı saf beyaz yapraklarıyla donatılmış olan orkide çiçeği, evlerde de güneş gören alanlarda bakımı en uygun olarak çiçekler arasında yer alıyor. Bu nedenle bir yere tanışma amacıyla giderken orkide çiçeği götürmek hiç de fena olmayacaktır.
  • Arkadaşınız dışarıda bir mekanda buluşacaksanız, gül buketi yada şık bir lilyum buketi de tanışma çiçeği olarak alınabilir. Tanışmak için alacağınız bukette en dikkat etmeniz gereken nokta çiçeklerin gayet taze ve canlı olmasına dikkat etmenizdir.
Görsel Kaynak: shopify.com

İlk Tanışma Çiçeği

İlk tanışma amacıyla gidilen yerlerde orkide götürmek hem sade hem de şık olacaktır. Bu gibi durumlarda aşırıya kaçmamak ve her zaman ağır başlı şıklıktan yana olmak gerekiyor. Orkide çiçeği ise kendini en ağır şekilde gösteren ve kokusu en hoş olan çiçek türleri içerisinde yer aldığından dolayı her zaman rahatlıkla ilk tanışma çiçeği olarak kullanılabilir. İster çift ilk tanışmalarında isterseniz de aile tanışmaları gibi toplu tanışmalarda orkide çiçeğinin kullanımı geçmişten günümüze bir hayli uygun bulunmuştur. Sizler de ilk tanışma çiçeği olarak orkide ya da buna benzer beyaz ve ağır yapraklı çiçekleri tercih edebilirsiniz.

Aile arasında tanışmaya gidecekseniz kararsız iseniz her insan orkideye bakamayacağı için şık bir sepet yada cam vazo içerisine aranjman çiçeği yaptırmanız uygun olur.

Görsel Kaynak: gardenofedenflowershop.com