Bir tohumundan ve oluğundan binlerce tohum ve çiçeğe sahip olan kasımpatı çiçeği anlamı yine farklı renklerle ortaya seriliyor. Özellikle de özel günlerde daha fazla hediye edilmekte olan ve her zaman kullanımı daha fazla tercih edilmekte olan kasımpatı çiçeği mor, beyaz, sarı ve pembe renklerden oluşuyor.

  • Beyaz kasımpatılar saflığı, bereketi ve masumiyeti temsil ederken,
  • sarı kasımpatı çiçekleri sıcaklığı ve sevgiyi temsil ediyor.
  • Pembe kasımpatı çiçekleri sadakat ve şefkati gözler önüne sererken,
  • mor kasımpatı çiçekleri ise derin sevgiyi ve neşeyi temsil ediyor.

Bu ifadelere ve anlamlara bakarak dilediğiniz anlamı tercih eden renkteki kasımpatı annelerinize, öğretmenlerinize ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

Beyaz Kasımpatı

Kasımpatı Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Her çiçeğin olduğu gibi kasımpatı çiçeği çeşitleri de mevcuttur. Beyaz, mor, pembe ve sarı çeşitleri bulunan kasımpatının her birinin ayrı bir anlamı vardır. Farklı anlamlardan oluşan bu renk ve çeşitli kasımpatı türü, en fazla tercih edilen çiçek türlerinden birisidir. Her çiçekçide kolaylıkla bulabileceğiniz kasımpatı çiçeği, çok kolay yetişen bir çiçek türüdür. Bu nedenle ister bahçenizde ister saksılarda ister balkonlarınızda ve cam önünde, isterseniz de süs vazolarında uzun süre bakabileceğiniz bir çiçek türüdür. Her zaman hoş yaprakları, büyük görünümleri ve hoş kokuları ile sizlere yardımcı olan buket çiçekleri olarak da bilinirler. Sevdiğiniz birine bir çiçek türü hediye etmek istediğinizde, buketi yapılabilen en güzel çiçekler kasımpatı çiçekleridir.

kartal çiçekçi
Mor Kasımpatı

Kasımpatı Ne Demektir?

Kasımpatı ne demek diye merak eden pek çok birey mevcuttur. Kasımpatı demek genel manasıyla bolluk ve bereket anlamına geliyor. Diğer pek çok çiçek türüne oranla daha fazla çıkmakta ve özellikle de sonbahar ve kış aylarında meydana gelmektedir. Her renginin farklı bir anlamı olmakla beraber genel anlam olarak da bolluk anlamına geliyor. Bu nedenle bolluk ve bereketinden istifade etmek istediğinizde kasımpatı çiçeklerinden faydalanabilirsiniz. Her zaman sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Vazoda baktığınız zamanlarda da en uzun süre dayanan ve kurumadan canlılığını gözler önüne seren bir çiçek türüdür.

Kasımpatı çiçeği bereketi temsil ettiği kadar özel ve kendine has kokusu olan özel bir çiçektir. Özellikle tören ve merasimlerde kasımpatı çiçeği sıkça kullanılmaktadır. Kasımpatı çiçeğinin en fazla talep gördüğü 8 mart dünya kadınlar gününde İstanbul içi ana dağıtım merkezimiz kartal çiçekçi şubemiz üzerinden kargo ile dağıtım yapılmaktadır.