Çiçeklerin sadece ilkbahar ve yaz aylarında renk katacağını düşünürüz. İlkbahar ve yaz aylarında bahçeler, saksılar ve sokaklar mis gibi çiçek kokuları ve görsel renk cümbüşüyle kendini gösterir. Yani bu mevsimler renkli ve canlı geçer. Sonbaharın hüznü ile etrafı gri ve mat renkler sarar. Kışın soğuğu ile birlikte canlılık ve renkler ortadan kaybolur. Bu algıyı değiştirmek mümkün. Sadece hangi mevsimde hangi çiçeği yetiştirebileceğinizi bilmeniz size yeterli olacaktır. Dört mevsimin en mat ve hüzünlü ayı sonbahardır. Sonbaharda yetiştireceğiniz, orkide çiçeği renk ve canlılık katacaktır. Her türlü toprakta yetişebilen ve bahçede peyzaj için uygun olan, bebek nefesi çiçeği sonbahar mevsimine renk katacaktır.  Sonbahar kış aylarında bakılabilecek çiçekler, sanıldığından fazladır. Ayrıca dayanıklı özelliğe sahip çiçeklerle bu aylarda evinizi ve bahçenizi renklendirebilirsiniz.

Bebek Nefesi Çiçeği

4 Mevsim Kurumayan Çiçekler

Evde saksıda veya bahçelerde, yaz kış kurumayan çiçekler yetiştirmek isteriz. Çünkü bakımı ve görüntüsü açısından önemlidir.  Genelde çiçekler sonbahara yaklaştıklarında, ağaçların yapraklarını döktüğü gibi, çiçeklerde renk değişimine uğrar ver kururlar. Kökleri varsa ve gübrelenmiş ise, bir daha ki yıl tekrar kendini yenileyerek çıkabilirler. Ağaç minesi olarak adlandırılan, bodur çalı türü çiçek, mevsim geçişlerinde sadece renk değiştirir. Önce sarı ve pembeye daha sonra kırmızı ve turuncuya dönüşerek, sürekli kendisini yenileyerek canlı tutan bir çiçek türüdür. Bu yüzden kurumazlar, her mevsime dayanıklı çiçeklerdir. Biberiye bitkisi, yaz kış dökülmeden rengini ve canlılığını koruyan bitkilerden birisidir. Bahçenizde mor rengiyle ve yaprakları dökülmeden güzel bir görüntü verecektir.

Biberiye Çiçeği

Kış Aylarında Bahçenizi Ve Evinizi Renklendirin

Yaz çiçekleri sonbahara kadar dayandıktan sonra, yerini kış çiçeklerine bırakır. Kışın açan bahçe çiçekleri, serin gölge yerleri seven özelliğe sahip çiçeklerdir. Çuha çiçeği, Aralık ve ocak aylarında sarı, mor ve kırmızı gibi renklerde çiçek açmaya başlar. Kış soğuğuna dayanıklı çiçeklerdir. -35 derece soğuğa kadar dayanabilmektedir. Normal bir canlı o kadar soğuk şartlara dayanamazken çuha çiçeği dayanıklı bir bitkidir.

Çuha Çiçeği

Açelya çiçeği, güneş almayan ve – 30 derece soğuğa dayanabilen bir kış çiçeğidir. İste bahçede ister balkonda yetiştirilebilen dayanıklı bir çiçektir. Ama açelya saksıda yetiştirilecekse, sadece köklerinin sıcak tutulması gerekmektedir. Gübre kullanılmaz.

Açelya Bitkisi

On bir ay çiçeği, adı üstünde her mevsim her gün açabilen özelliğe sahip bir çiçektir.

fenerbahçe çiçekçi
On Bir Ay Çiçeği

Kamelya bitkisi de sonbahar aylarında bahçe ve balkonlarınız da gül tarzı açabilecek ender bitkiler arasında yer almaktadır. kokusu olmayan kamelya çiçeğinin beyaz başta olmak üzere kırmızı ve pembe rengi de mevcuttur.

Kamelya Çiçeği

Çoğu okurumuz yaz kış kurumayan çiçeklerden bahsetmemizi istiyor ilerleyen zamanlarda bu konu hakkında daha detaylı bir araştırma yaparak sizlerle paylaşıyor olacağız.

Sitemiz üzerinden İstanbul ve Ankara’nın tüm ilçelerine aynı gün teslimat garantili farklı boy ve renklerde kış aylarında bakılabilecek çiçek siparişlerinizi verebilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasına Kadıköy çiçekçi ve fenerbahçe çiçekçi şubelerimiz üzerinden özel çiçek servis araçlarımız ile gönderim yapılmaktadır.