Bitki seven kişiler bitkilerinin hep güzel ve yeşil olmasını istedikleri için her zaman doğru bakımı yapmak isterler. Bununla beraber bazı bitki sevenler, bitki sevmelerinin yanında birde çiçekli bitkilerden daha çok hoşlanırlar. İşte çiçekli bitki sevenlerin vazgeçemediği çiçeklerden biri sinerelya çiçeğidir. Bitki kış aylarının sonunda tomurcuklanarak yaz aylarının sonuna kadar çiçek açarlar. Bahçeler için en güzel çiçeklerden biridir. Bu nedenle sirnerelya çiçeğinin bakımı doğru ve tam yapıldığı zaman sürekli çiçeklenme halinde kalarak bahçe ve saksılarda bir görsel şölen yaratacaktır. Sinerelya bitkisi tek yıllık bir bahçe bitkisidir. Bakımı ise;

  • Bakımı için çiçeğin mutlaka güneş alması gerekir.
  • Gübrelemek için doğal gübre kullanımı yapılmalıdır.
  • Kimyasal gübreler çiçeklerin zarar görmesine neden olur.
  • Çiçek çıktığı ve filizlendiği zaman toprağı havalandırılmalıdır.
  • Sulama işlemi, akşam güneş battıktan sonra ya da sabah erken saatlerde yapılmalıdır.
  • Sulama işlemi sırasında yaprakları da nemlendirilmelidir.
  • Toprağı çok fazla su ile doldurulmamalı günlük yeteri kadar su verilmelidir.

Sinerelya Çiçeği Anlamı

Tüm çiçekler bünyesinde bir anlam barındırdığı gibi sinerelya çiçeği de kendi içinde farklı anlamlar barındırır. Ama çiçek görünüm itibar ve yetişmesi itibari ile en çok bilinen anlamı doğallıktır. Bitki ufak çiçeklerden oluşur. Bununla beraber uzun mevsimler boyunca sürekli çiçeklerini yeniler. Bunun insanlar için değeri ve anlamı büyüktür. Sinerelya  çiçeğinin anlamı doğallık ve zarafettir.  

Görsel Kaynak: blogspot.com

Sinerelya Çiçeği Hikayesi

Sinerelya bitkisi üzerine kurgulanmış birçok hikaye vardır. Fakat en çok bileneni ve yaygın olanı şudur; bilindik bir tepede birçok çiçeğin bir arada yaşadığı söylenir. Çok fazla çeşitteki çiçekler tek mevsimlik olduğu için, son bahar aylarında çiçekler rüzgardan ve yağmurdan solup gidecektir. Çiçeğin bir tanesi ise daha kuytu bir bölgede olduğu için rüzgar ve yağmur bu çiçeği etkilemeyeceği düşünülür. Bunun üzerine tüm çiçekler kendilerine ait tohumları hiçte güzel olmayan fakat kuytu bir bölgede olan çiçeğe bırakırlar. Çiçek ise diğer çiçeklerin tohumlarını koruyacağına söz verir. Fakat kış aylarında tohumlar açık sarılarak tüm tohumların genlerini bir araya toplar. Bu durumda da sinerelya çiçeği meydana gelir.

Görsel Kaynak: blogspot.com