Nohutlar aynı zamanda garbanzo fasulye olarak da bilinirler ve adları aksini önermesine rağmen, baklagillerdir, ancak bezelye veya fasulye değildir. Nohutlar vejetaryen diyet için popüler bir ektirler çünkü bitki ürünü için protein açısından çok yüksektir ve ayrıca folik asit, manganez, demir ve elyaf da bulacaksınız. Bunlar temelde çok besleyici ve bitkisel formda yaygın olmayan çeşitli minerallerde yüksektir. Ortadoğu mutfağı humus ve falafel gibi yemeklerde çok miktarda nohut kullanıyor.

  • Suyu sever ve bol bol sulamak gerekir.
  • Kısa sürede verim alabilirsiniz.
  • Yaz aylarını ve nemi sever.
  • Bitkiler en az 25 cm çapında ve derinlikte bir kapta iyi gelişir, ancak her bitki nispeten az sayıda fasulye ürettiğinden, bütün nohut ürünlerini tencere veya saksıda büyütmek pratik olmayabilir.
  • Kullanışlı büyüklükte bir mahsul elde etmek için, bitkiler saksıda iyi yetişse bile, konteynerin büyümesini uygun hale getirecek birkaç bitki gerekir.
  • Kişi başına yaklaşık 7 veya 8 bitki gerekir.
  • Nohut verimini arttırmak için nohuttun ekimi sonrası gübrelemesi, sürme işlemleri dikkatli yapılmalı ve takip edilmelidir.
Görsel Kaynak: staticflickr.com

Nohut Hangi Ayda Ekilir?

Nohut, oldukça uzun süren bir mevsime ihtiyaç duyar, bu nedenle tohumlarınızı daha erken bir başlangıç ​​için içeride başlatmak faydalı olabilir. Haşatınıza yardımcı olmasına rağmen nohutlar o kadar iyi nakli yapmazlar. Bu nedenle, fideleri, narin kökleri çekmeden bütünüyle ekilebilen kağıt veya turba kaplarında başlatın.

Baharın son donunu beklemeden yaklaşık 4 hafta önce tohumlarınızı biraz saksı altına alın. Tohumlar toprakta yaklaşık 1 ila 2 inç derinlikte olmalıdır. Fidelik başına 1 veya 2 tane ekilebilir ancak filizledikten sonra sadece birer tane kadar inceltebilirsiniz. Onlara bol miktarda güneş verin ve zemini, yüzeye çıkana kadar nemli tutun.

Görsel Kaynak: agricolniche.co.za

Nohut Verimi Nasıl Arttırılır?

Baklagil olarak nohut, kendi azotunu toprağa sabitler, bu nedenle bahçenizde herhangi bir gübre kullanıyorsanız yüksek azotlu formüllerden uzak durmanız gerekir. Hiç azotu olmayan biri en iyisidir. Bitkiler genellikle her baharda gübre olmadan ya da sadece yaşlı gübrenin üst giysinizde gelişirler. Kökleri sığdır ve toprağın yüzeyine çok yakın olacaktır. Herhangi bir yabani otu elle çekin veya yerine malç kapağı kullanın. Bitkilerinizi düzenli olarak, yalnızca toprağın çevresinde sulayın. Tüm bitki üzerine su dökmeyin, aksi takdirde küf bulaştırması için bir hedef yapacaksınız. Kuru havalarda haftada iki kez suyun, özellikle de çiçekler açıldığında ve bakla gelişiyorsa su. Kaplar olgunlaştığında ve bitki gerileyince, kuruma sürecini teşvik etmek için suyu sınırlayabilirsiniz.

Nohut Ekimi Dekara Ne Kadar Yapılmalıdır?

Nohut ekimi yapılırken dekara atılacak miktar, sıra aralığına ekim biçimine ve ekilecek nohut çeşidinin 1000 Tane ağırlığına ve tohumun çimlenme gücüne göre değişmektedir. Eğer serpme olarak ekilecek ise, dekara 15-25 kg tohumluk hesap edilmelidir. Bu miktar, çok iri taneli çeşitlerde biraz daha artabilir.