Begonya çiçeği görsel olarak ön planda olan ve şık duruşu ile bulunduğu ortama farklılık katar. Anlam olarak ise hayalperestlik kavramı içerisinde yer alır. Bu çiçek dünyanın birçok bölgesinde kolayca yetişir. Farklı türde bulunan bu çiçeğin bazı yapraklarında farklı desen çeşitleri de bulunmaktadır. Buda ilgi çekici olmasını sağlamaktadır. Begonya çiçeğinin bilinen 900 türü bulunmaktadır. 200 türü ise ticarette kullanılmak üzere yetiştirilmektedir. Yaz dönemi içerisinde çiçek açması ile tanınır. Açtığı zaman ortaya kaliteli bir görsel çıkar. Renk olarak çeşitliliği kişileri de büyülemektedir. Sarı beyaz, pembe, kırmızı, turuncu renkleri bulunmaktadır. Kullanmak istediğiniz alana göre renk seçimi de yapabilirsiniz.

Genel olarak evlerde tercih edilen Begonya çiçeğinin bazı türleri sadece yapraklardan oluşur. Bu yapraklar farklı desenlerden de oluşmaktadır. Görsel olarak şık durur. Bu çiçeği küçük saksılara ekerseniz daha fazla verim elde edebilirsiniz. Ayrıca bakımına da gereken özeni göstermeniz gerekir. Kök kısmı geliştikçe saksı büyüklüğünü de ona göre yapabilirsiniz.

Katmerli Begonya

Begonya çeşitleri

İsimleri arasında paşaçadırı, ağaç begonya, begonya rex gibi bilinen türleri de yer almaktadır.

Bilmeniz Gerekenler

Bu çiçeği aşırı derecede sulamamanız gerekir. Aşırı sulama bitkinin köklerine zarar verecektir. Begonya çiçeği sabah güneşinden olumlu olarak etkilenir. Güneş ışığında çok tutmamak kaydı ile kısa süre ışık almasını sağlayabilirsiniz. Yaprak dökülmesi fazla ise o zaman aydınlık bir bölgede tutmanız yararınıza olacaktır. Rüzgarlı alanı sevmez. Bunun için klima tarzı yerlerden de uzak durması gerekir. Aşırı soğuk ortamlarda da durmamalı oda sıcaklığında yer almalıdır. Çiçeği çoğaltmak isterseniz Nisan ayını beklemeniz gerekir. En verimli dönemi bu andır. Saksı değişimini 2 ile 3 yıl arasında yapabilirsiniz. Bir büyük saksı ile değişim yapabilirsiniz. Solan çiçek kısımlarını düzgün bir şekilde budarsanız diğer alanlar olumsuz olarak etkilenmez.

Begonya çiçeği hikayesi

Hayal gücü geniş olan insanların çiçeği olarak tanımlanır. Çiçeğe baktığınızda hoş görüntüsü sizin hayallere dalmanıza yardımcı olur. Bundan dolayı anlamı da bunu ifade etmektedir. Sizde hayal gücünüzü bu çiçekle tanıştırmak isterseniz tercihleriniz arasına katabilirsiniz.