Saksı çiçeği olarak yetiştirilen bu bitki ev veya ofislerde tercih edilerek kullanılmaktadır. Görsel olarak da şık duran bu çiçeğin bakımına mutlaka özen gösterilmelidir. Özellikleri arasında uzun ömür olması da yer almaktadır. Bu çiçeğe normal süreçte bakımları düzgün yapıldığında verim elde edebilirsiniz. Bakımı konusunda aşağıdaki maddeleri düzenli olarak uygulamanız yeterli olacaktır.

Aşk Merdiveni Çiçeği

Bakımı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Aşk merdiveni çiçeği güneş ışığını sever. Kaliteli bir şekilde büyüyebilmesi için ortamının aydınlık olması gerekir. Bunun için evinizde veya işyerinizde aydınlık yerlere koymanız gerekir.
  • Yazın en az haftada 2 kere sulamanız yeterli olacaktır.
  • Kış aylarında haftada 1 kere üstünden yapılması gerekir.
  • Sulama miktarı hep aynı olmalıdır. Ayrıca aşağıda biriken suda dökülmeli ve her zaman bu bölüm temiz tutulmalıdır.
  • Kış aylarında bulunduğu ortamın sıcaklığı ılıman olmasına özen gösterilmelidir.
  • Rüzgar alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Rüzgar alan bölgede sararma olur.
  • Çiçeklerde solma var ise düzenli olarak budanmaya özen gösterilmelidir.
  • Toprak değişimi yılda bir defa yapılmalıdır. Nisan ayında değiştirmek saha sağlıklı sonuç almanıza yardımcı olacaktır.
  • Toprak değiştirme işlemi yaparken kullandığınız saksıya konulmamalı bir büyük numara saksıya yerleştirilmelidir.
Aşk Merdiveni

Aşk Merdiveni Çiçeğine Neler Zarar Verir

Çiçeğin bakımı önem taşıdığı gibi zarar verici etkenleri de ortadan kaldırmak büyük önem taşır. Çiçeğe aşırı derece su vermek zarar verecektir. Bunun için su dengesinin iyi ayarlanması gerekir. Hasta olan bir bitki var ise kesinlikle Aşk merdiven çiçeğine yaklaştırılmamalı ve uzaklaştırılmalıdır. Bu çiçeği çoğaltmak istediğinizde bitki kökünden ayırıp farklı bir saksıya dikebilirsiniz. Su düzenine dikkat ederseniz büyüyecektir.

Fujer Çiçeği

Aşk merdiveni çiçeği kanser yapar mı?

Sorusuna cevap olarak ise bu bitki yenmemelidir. Uzmanlara göre bitkinin yenmesi insan vücuduna zarar verebilir. Bunun için bu ayrıntıya dikkat etmek daha sağlıklı olacaktır. Ancak bilimsel olarak kanser yaptığına dair bir açıklama bulunmamaktadır. Bunun için evinizde veya ofisinizde bu çiçeği dekor süsü olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca çiçek de büyüme sorunu var ise vitamin kullanabilirsiniz Kullanılan vitamin bitkiye artı değer katacaktır.