Hanımeli çiçeği, bahçelerinizi süsleyen en güzel çiçeklerden biridir. Hem kokusu ile hem de görüntüsü ile muhteşem bir özelliğe sahiptir. Hanımeli, oldukça uzun ömürlü bir çiçektir. Düzenli olarak bakımı yapıldığı takdirde, uzun yıllar boyunca hanımeli çiçeğine sahip olabilirsiniz. Diğer bitkilere nazaran hanımeli çiçeği, soğuğa karşı da oldukça dayanıklı bir çiçektir. Bu özelliği yönü ile de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hanımeli çiçeğinin anlamı da ayrı bir güzeldir. Hanımeli, bağlılık anlamına gelmektedir. Bu neden ile sevdiklerinize hanımeli hediye ederek onlara olan bağlılığınızı gösterebilirsiniz.

Hanımeli Çiçeği Faydaları Nelerdir?

Hanımeli çiçeği görüntüsünün ve kokusunun yanı sıra, sağlığa da çok iyi gelen bir çiçektir. Hanımeli çiçeğini güzelleşmek isteyenler vakit kaybetmeden kullanmaya başlamalılardır. Hanımeli çiçeği, özellik ile saç, tırnak ve cilt bakımında oldukça faydalı olan bir çiçektir. Hanımeli çayını düzenli olarak içerseniz, genç ve güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz. Hanımeli çiçeği faydaları epey fazladır. Kan dolaşımınızı hızlandırır, kırışıklıklarınızın oluşmasını önler, yaşlılık lekelerini yok eder, metabolizmanızın çok daha hızlı bir şekilde çalışmasını sağlar, kalp ve damar sisteminizin normal seviyesinde çalışmasını sağlar, beyin damarlarınızda oluşan tıkanıkları önler. Daha bunun gibi aklınıza gelebilecek birçok hastalıktan hanımeli çiçeği sayesinde kurtulabilirsiniz.

Hanımeli çayı tarifi hazırlanışı oldukça basittir. Yapmanız gereken, önceden kurutulmuş olan hanımeli çiçeğini bir miktar alın, kaynamış duyun içerisine ekleyin. 20 dakika kadar bu şekilde bekletin ve ardından süzün. Yaptığınız bu karışımı 2’ye ayırın ve gün içerisinde tüketin. Düzenli olarak kullandığınızda, var olan sıkıntılarınızın zaman ile iyileşmeye başladığını göreceksiniz. Hanımeli çiçeğinin bakımı ayrı bir önem ister. Uygulamanız gereken bazı kurallar vardır. Bunlar:

  • Hanımeli çiçeği toprak ayırt etmez, her tür toprakta rahatlıkla yetişebilir.
  • Diğer çiçeklerde gereken gübreleme işlemi, hanımeli çiçeğinde gerekmez.
  • Hanımeli çiçeğini, ilkbahar ayından sonbahar ayına kadar devamlı olarak sulamanız gerekir.
  • Hanımeli çiçeğini, açık ortalarda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra eğer isterseniz, evinizde saksınızda da yetiştirebilirsiniz.
  • Hanımeli çiçeğinin budamasının yapılması gerekir. Bunun için en iyi zaman, yapraklarının dökülmeye başladığı zamandır.

Hanımeli Çelikleme Nasıl Yapılır?

Hanımeli çelikleme yöntemi, diğer yetiştirme yöntemine göre biraz farklıdır. Bunun için çalı şeklinde çelik üretilir. Yaklaşık olarak 25 cm olan çelikler, Ekim ayında köklendirilirler. Kasım ayı da verimli bir aydır. Bu aydan sonra çelik üretimi yapılırsa, direkt olarak araziye yerleştirilebilir. Diğer bir uygulama şekliyse 10 cm şeklinde hazırlanan çeliklerin ilkbahar aylarında toprağa eklenmesidir. Tünelde köklenme yöntemi, diğer yönteme göre daha avantajlıdır. Hanımeli çiçeği hem estetik açıdan hem de sağlık açısından diğer çiçeklerden ayrı bir özelliğe sahiptir. Bahçenize ya da evinizde saksınıza hanımeli ekerek, kendinize görsel bir şölen sunabilirsiniz. İsterseniz de sağlığınız için çayını içebilirsiniz.