Şehir hayatında sürekli beton yapılar içinde yaşarken evinizde yetiştirdiğiniz çiçekler size doğanın canlılığını getirecektir. Bir canlı büyütüp yetiştirmenin mutluluğu size iyi gelecektir. Çiçekleriniz açtıkça evinize renk katar. Evde çiçek yetiştirmenin zor olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bazı çiçekler çok narin ve bakımı zor olsa da kolay yetiştirilebilen çiçekler ile evinizi güzelleştirebilirsiniz. Evinizin havasını değiştirecek, yaşadığınız ortama renk katacak saksı çiçekleri hayatınızı değiştirir. Yoğun bir iş günü sonrası evinize geldiğinizde çiçeklerinize bakım yaparken günün stresini atmanızı sağlar. Şimdi bakımı en kolay olan saksı çiçeklerini açıklayalım.

Sardunya

Halk arasında arsız diye anılan sardunya çiçeği çok hızlı büyüyüp çiçek açan ve bakımını iyi yaptığınızda sürekli çiçek açan bir saksı çiçeğidir. Pembe, kırmızı, beyaz gibi farklı renkleri bulunan sardunya çiçeği evinize renk katar. Sardunya çiçeğini yazın 2 günde bir kışın ise haftada iki kez sulamanız yeterlidir. Birde sardunya çiçeği dokunulmayı çok sever. Ara ara kuruyan yapraklarını ayıklamak ya da yapraklarını sevmek ona çok iyi gelecektir.

Sardunya

Menekşe

Menekşe çiçeğinin çok fazla türü vardır. Afrika menekşesi bakımı en kolay olan menekşe türüdür. Beyaz, kırmızı, pembe, mor, ebruli gibi farklı renklerde çiçek açan menekşe çok şık bir salon çiçeğidir. Menekşe yetiştirmek oldukça kolaydır. Menekşenizi 3 günde bir alt tabağından sulamanız yeterli olacaktır. Menekşeyi üstten sulamak yapraklarını çürütür bu nedenle mutlaka alt tabağından sulamalısınız.

Menekşe

Orkide

Orkide çiçeği çok nazlı ve narin bir çiçek gibi görünse de bakımı çok zor olmayan çok güzel bir çiçektir. Özellikle beyaz ve mor renkli çiçekleri değişik bir güzelliğe sahiptir. Orkide çiçeğinizi direk güneş almayan fakat cama yakın olan bir yere koymalısınız. Orkidenin suyu alt tabağına dökülür. Direk dibinden sulanmaz çünkü toprakta değil özel kabuklar içerisinde büyür. Orkide yerini severse ve susuz kalmazsa sık sık çiçek verir.

Orkide

Peygamber Kılıcı

Uzun ve yemyeşil yaprakları ile tam bir kılıç görünümünde olan peygamber kılıcı çiçek açmayan büyük salon bitkilerindendir. Bir metreyi aşan boyutlara ulaşan bu çiçek evinizde ağaç havası estirir. Bakımı oldukça kolaydır. 3-4 günde bir sulamanız yeterli olur. Arada bir yapraklarını yumuşak bir bezle silebilirsiniz. Toz topladığında hem kötü görünür hem de çiçeğin gelişimini engeller. Her çiçek gibi peygamber kılıcını da severseniz daha hızlı büyüyecektir.

Kılıç Çiçeği

Aloe Vera Çiçeği

Aloe vera çiçeği şifalı yaprakları ile hem evinizi güzelleştirirken hem de şifa olacaktır. Sadece dibi kurudukça su vermeniz yeterlidir. Özel bir bakım istemez. Tropikal bir çiçek olduğundan sulamayı unuttuğunuz zamanlarda bile hemen ölmez. Çok hızlı kök atarak çoğalır. Hızlı büyüyen ve çoğalan bir çiçektir. Yapraklarının ucundan kopartıp içini açıp yaraya yanığa sürdüğünüzde iyileştirme özelliği vardır.

Aloe Vera
Dieffenbachia

Yeşil büyük yaprakları ile tam bir salon bitkisidir. İyi bakıldığında bir yıl içerisinde bir salon ağacı halini alır. Diffenbachia rüzgara maruz kalmamalı ve yaprakları bir yere değmemelidir. Haftada bir kez sulamak yeterlidir. Tabi ki yapraklarını haftada bir yumuşak bezle silerseniz iyi olur. Çiçeklerinizin bir canlı olduğunu unutmayıp onlarla konuşursanız ve severseniz eviniz bir çiçek bahçesi olacaktır.

Difenbahya