Ülkemiz coğrafi konumu bakımından birçok iklimin kesiştiği bir noktada yer alan birden fazla iklimi yaşayan bir ülkedir. Bölgelerin tamamında farklı iklimler yaşanmasının yanı sıra aynı bölge içinde de birden çok iklim yaşanabiliyor. Bazı sebze meyve ve bitkiler kısa süreli yaşasa da bazı bitkiler uzun yıllar yaşamına devam ettirebilir.

Mevsimlik sebze, meyve ve bitkilerin yanı sıra mevsimi hatta yılı olmayan çok uzun yıllar yaşayabilen bitkiler için de müsait bir iklime sahip ülkede yaşıyoruz. Eğer evinizin bahçesi varsa toplum gereği ruhumuzdan gelen bir çiçek ve bitki yetiştirme isteği olmaması mümkün değildir. Bahçesi olan herkes çiçek yetiştirmek ister. Fakat bazı çiçekleri yetiştirme oldukça kolay iken bazılarını bahçede yetiştirmek kolay değildir. Bu yüzden yetiştirirken sizi yormayacak, bahçenizin güzelliğine güzellik katacak, uzun ömürlü ölmeyen çiçekleri bilmek oldukça önemlidir.

Çok yıllık bahçe bitkileri evimizin balkonunda, bahçemizde yetiştirebileceğimiz bitkilerdir. Uzun ömürlü oluşları ve her mevsim için dayanıklı olmaları ölmemeleri onları çok yıllık bahçe bitkileri grubuna sokar. Yaz kış bahçemizin her alanında dikip büyütebileceğimiz bu bitkiler ölmez ve uzun süre yaşarlar. Her iklim koşuluna ve hava şartına dayanıklı oldukları için uğraş istemezler.

Uzun Ömürlü Bahçe Çiçekleri

Birçok bitki uzun yıllar yaşadığını için bahçede yetiştirilebilir. Hem evimizin bahçesi çok güzel bir görüntüye sahip olur hem de faydalı bitkiler bahçemizde yetişmiş olur. Uzun ömürlü sayısız bahçe bitkisi bulunur.

  • Bergenia bitkisi bahçelerin alt zemini için muhteşem bir örtü niteliğindedir ve uzun yıllar kullanılabilir. Bu bitki uzun iri ve yeşil yapraklarıyla ağaç ve çalıların altını örten bir örtü görevi görür. İlkbaharda beyaz ve pembe yaprakları olan bitki kış aylarında kırmızıya döner her mevsim için dayanıklıdır.
  • Bodrum papatyası, Çuha Çiçeği, Ekinzeya, Ezan Çiçeği, gelincik, Haseki Küpesi, Helleborus, Kardeş Kanı, Kasımpatı, Keten Çiçeği, Küpe Çiçeği, Sardunya, Şakayık, Yüksük Otu gibi bitkiler uzun ömürlü bahçe bitkileri grubunda yer alır. Bu bitkiler her mevsim iklim koşullarına dayanıklı ve çok yıllık bitki gurupları arasında yer alırlar.
Görsel Kaynak: diyhomeandgardentips.com

Ölmeyen Bahçe Çiçekleri

Çok sevdiğimiz bazı çiçekler, bitkiler uzun ömürlü değildirler mevsimi hatta yaşaması için uygun olan iklimin ayı bittiği an ölürler. Bazı bahçe bitkileri ise bunların aksine oldukça uzun ömürlüdürler ve ölmezler.

Kedi Nanesi, koni Çiçeği, Lavanta, Yumak Otu, Kız Gözü, güneş Gelini, Anemon Çiçeği, Gün güzeli Çiçeği, Güneş şapkası Çiçeği, Civanperçemi, Sardunya Çiçeği, Sarmaşık, Begonya, Bahçe Benjamini gibi her mevsim yaşayabilen iklim fark etmeksizin yetişebilen bitki türleri bahçemizde yetiştirebileceğimiz uzun ömürlü ölmeyen bitki grubunda yer alır.

Bu güzel bitkiler evinizin bahçesinde içinizi açacak renkte ve kokuda olsun herkes ister ki bunun en kolay yanı da uzun ömürlü ölmeyen bahçe bitkilerinin tercih edilmesidir. Siz de bahçenizde uzun ömürlü sizin çok fazla uğraştırmayacak ama tazeliğini hep koruyacak bitkiler, kokulu çiçekler istiyorsanız bu bitkileri incelemenizde fayda var. Toprak ile uğraşmak bitki yetiştirmek insan ruhu için en büyük gıdadır.

Görsel Kaynak: allstate.com