Crassula para çiçeği succulent familyasından gelen elips şeklinde yaprakları ile az su çok ışık isteyen bir bitkidir. Türkçe adı mücevher çiçeği ve bereket çiçeği olarak da geçen bitki çok yıllı uzun ömürlü bir bitkidir.

Birçok ev ve iş yerleri için çiçekli bitkiler, en güzel canlı dekorasyonlardan biridir.  Yeşil bitkilerin insanların üzerinde iyi etki bıraktığı ve psikolojik olarak  insanların ruh halini düzelttiği araştırmalar ile sabitlenmiştir. Son dönemlerde ise para ağacı çiçeğidir. Para ağacı çiçeğinin şans ve para getirdiği söylenmektedir. Bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar bulunuyor.

Para Çiçeği Sipariş Vermek İçin Lütfen Ürün Görseline Tıklayınız.

Çömlek Saksıda Para Çiçeği

Bulunduğu ortamda 3 ay süreden fazla kalırsa para ve şans getirdiğine inanılan bir bitkidir. Bu nedenle para çiçeklerine iyi bakmanızı tavsiye ederiz 🙂

  • Para ağacı haftada 1 defa su ister.
  • Ev ortamında yada kapalı balkon da bakım yapılabilir.
  • Bitki direk güneş ışığına dayanıklıdır.
  • Oda ortamında 15-35 derece arasında sağlıklı bir şekilde büyümesini gerçekleştirir.
  • Bitki sulandığında tüm saksı üstü sulanmalıdır. Toprakta susuz yer kalmamalıdır.
  • Kışın kesinlikle aşırı soğuya maruz kalmamalıdır.
  • Ani sıcaklık değişimlerinden çabuk etkilenir.
  • Cereyan da kalmamasına özen gösteriniz.
  • Kapalı alanda büyütülmelidir.
  • Sulama işleminde tüm toprak sulanmalıdır.
  • Aşırı bir şekilde soğuk havaya maruz bırakılmamalıdır.
  • Çürüyen yaprakları varsa temizlenmelidir.

Para Çiçeği Sipariş Vermek İçin Lütfen Ürün Görseline Tıklayınız.

Para Çiçeği Fiyat ve Siparişi İçin Tıklayınız

Para Çiçeği Hikayesi

Crassula ovata adlı yani para ağacı çiçeğinin şans, para, mutluk, bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Fakat bu inanış herhangi bir bilimsel veriye dayanmaz. Yeşil yapraklara sahip olan bitki güney Afrika’dan gelmiştir. Son günlerde ülkemizde oldukça popüler olan bitkinin toprağına yani saksısının içine, madeni yada kağıt para gömüldüğü zaman saksının içinden ve çiçeğin toprağından paranın iki katı fazla para çıktığına inanılır. Para ağacı çiçeğinin bulunduğu ortama fazlası ile bereket getirdiği de söylenir. Ev sahipleri evlerinde para ağacı çiçeği yetiştirmek ve toprağından para çıkarmak istiyorlarsa eğer bunun için bazı konulara da dikkat etmeleri gerekir. Dikkat edilmesi gereken konur ise; para ağacını kuzey yöne bakacak şekilde konumlandırılması gerekir. Evlerin ya da iş yerlerin girişlerine kapıya yakın bir yerde bulunması gerekecektir.

Para Çiçeği

Zenginlik Çiçeği

Zenginlik çiçeği oldukça popüler olan bir çiçektir. Herkes para ağacı çiçeğine sahip olmak isterler. Para ağacı çiçeği sahibi olan kişiler çiçeğe şu şekilde bakmalıdır; çiçek genel olarak yeşil renklidir. Bu nedenle güneşi oldukça fazla sever, doğrudan güneş alan cam kenarlarında çiçeğe bakmak daha doğru olacaktır. Yılda iki kez saksı değişimi yapılmalıdır.  Saksı değişimi nisan – mayıs ve eylül – ekim ayları içinde yapılırsa büyümeleri de o oranda fazla olacaktır. Özellikle kamp ateşi cinsi güneşi fazla sever direkt güneş ışınında çiçeğe bakmak daha doğru olacaktır. Suyu sevdiği için iki güne bir sulama yapmak gerekir.

Para Ağacı

Para Çiçeği Fiyatı

Para çiçeği fiyatı boyutları göre değişmekle beraber 25 tl ile 70 tl arasında değişmektedir. Para çiçeği siparişi için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

çengelköy çiçekçi
Para Çiçeği Fiyat

Para Çiçeği Çeşitleri

Para ağacı çiçeğinin bilinen birçok çeşidi vardır. Tüm para ağacı çiçeğinin görünümleri ise bir birilerine yakındır. En yaygın olan türleri ise; krassula, kamp ateşi, para ağacı, adi tip – in, çiçekli para ağacı, yeşim bitkisi, ovata, çiçek açan Money tree,

 

Para Çiçeği Bakımı

Para Ağacı Çoğaltma

Para ağacı yapraktan çoğaltma tekniği ile kolayca çoğaltabilirsiniz. Sağlıklı para çiçeği yaprağını bir bardak su içerisine koyarak 1 hafta kök vermesini bekleyebilirsiniz. Kök verdikten sonra iyi bir toprağa dikerek bitkinizi çoğaltabilirsiniz.

Zenginlik Çiçeği Özellikleri

Sitemiz üzerinden İstanbul ve Ankara’nın tüm ilçelerine aynı gün teslimat garantili para çiçeği siparişlerinizi verebilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasına Kadıköy çiçekçi ve çengelköy çiçekçi şubelerimiz üzerinden online servise araçlarımız ile gönderim yapılmaktadır.