Ev çiçeklerini güzel görüntüsü ve hoş kokusu ile bizleri cezbetse de içerisinde genelde zehirli olan bir çok türü mevcuttur. Pek çok çiçek sever evlerinde yetiştirdiği bitkilerin zehirli olduğunun farkında olmadan güzelliklerine aldanarak zehirli bitkileri yetiştirmeye devam ederler. Özellikle salon bitkilerinin çoğu zehirlidir. Büyük yeşil yapraklı olan salon çiçekleri aslında zehirli olsa da insan sağlığına da çok büyük zararı dokunmaz. Zehirsiz, ev çiçekleri genelde çiçeklenen ve tohumlanan bitkilerden oluşur. Evi ve iş yeri için çiçek almak isteyen kişiler çiçekli bitkileri tercih ederlerse zehirli çiçeklerden de etkilenmezler. Zehirsiz çiçekleri yetiştirmek, zehirli ev çiçeklerini yetiştirmekten daha zordur. Zehirli çiçekler güneş alamayan gölge olan yerlerde da rahatlıkla yetişebilir. Sürekli su istemezler ve ilaçlama gibi çok büyük detaylar gerektirmez. Zehirli çiçeklerin bakımı ise daha zordur. Güneş ışını alan yerlerde daha mutlu ve daha gür bir şekilde büyürler. Zehirli bitkiler sürekli böceklenir ve sürekli ilaçlama gereği duyarlar. Zehirsiz bitkilerin toprakları sürekli havalanması gerekir. Saksı değişimleri sırasında toprağın yeni olması da şarttır.

Görsel Kaynak: wikimedia.org

Zehirsiz Çiçek İsimleri

Evlerimizde zehirli bitkiler kadar, zehirsiz bitkilerde oldukça fazladır. Evlerde en çok süs bitkisi olarak kullanılan zehirsiz çiçekler ise;

  • Afrika menekşesi: Afrika menekşesi evlerin pencerelerini süsleyen ve renk renk çiçek açan bir bitkidir. Bakımı zehirli bitkilere oranla daha zordur ama doğru bakımı yapıldığı zamanda oldukça güzel bir bitki olacaktır.
  • Eğrelti türleri, eğrelti türleri evlerde çok kullanılmasa da hiç zehri bulunmayan bir bitkidir. Yılbaşı çiçeğinin farklı renkleri vardır. Senenin ilk aylarında açar.
  • Kolyos, dreçena, gardenya: gardenya evlerde en çok kullanılan süs bitkisidir. Camgüzeli, uyku çiçeği, orkidenin tüm türleri, bambu türleri, karasevda, kedi merdiveni ve yuka gibi çiçekler zehirsiz ev bitkileridir.
Görsel Kaynak: givingplants.com

Ev sahipleri bu bitkileri rahatlıkla evlerinde ve bahçelerinde yetiştirip bakabilirler. Zehirsiz ev bitkilerini kişiler isterlerse bahçelerinde de yetiştirebilirler. Zehirsiz ev bitkileri, genelde çiçekli olsa da içlerinde elbette ki çiçek açmayan bitkilerde vardır. Zehirsiz ev çiçekleri evlerinde çocuğu olan kişiler rahatlıkla evlerinde bakabilirler. Zehirli ev bitkileri güzel görünse de evler için en ideal olan çiçekler zehirsiz bitkilerdir.