Çiçek denildiği zaman akla her zaman ilk olarak yaz ve ilkbahar ayları gelse de, elbette kış aylarında da açmakta olan pek çok çiçek türü mevcuttur. Oldukça güzel kokuları, oldukça renkli görünümleri, birbirinden özel hikayeleri, kalbe dokunan sıcacık yapraklı ve faydaları ile bu kış çiçeklerinden vazgeçemezsiniz. Hem demet halinde kullanımları hem de ekilmiş halde kullanımları her zaman kalbi ısıtır. Kışın karda, kışta ve soğuğa rağmen dayanıklı bir şekilde açan bu çiçekler, kışın soğuk rüzgârlarından ve yağışlarından özellikle de soğuk düşüncelerinden sizleri bir hayli sıcak iklimlere götürecektir.

Kışın açan çiçekler arasında en çok bilinenler kardelen, sümbül, kasımpatı, krizantem, çuha çiçeği, hercai, menekşe, süs lahanası, Atatürk çiçeği, nergis, şebboy, açelya, sıklamen, yılbaşı çiçeği, mum çiçeği ve pencere önü çiçeğidir.

Her birinin hem görünümü hem renkleri hem kokuları hem de hikayeleri tamamen farklıdır, tamamen kendilerine özeldir ve tamamen farklı kişiliklere ithaf eder.

Görsel Kaynak: twimg.com

Kış Çiçekleri Çeşitleri

İlkbahar ve yaz aylarında açan ve bakımı yapılan çiçek çeşitleri onlarca hata binlercedir. Kışın açan çiçekler ise daha seyrek ve nadir olmakla beraber en çok sevilen çiçek çeşitleri içerisinde yer alır. Hem bahçeleri doğal güzellikleri ile süsleyen hem de evlerinizi ve balkonlarınızı doğal güzellikleri, rengarenk halleri ve hikayeleri ile süsleyen bu çiçekleri bir hayli severek tercih edersiniz.

Karanfilden menekşeye, hercaiden nergise, şebboydan açelyaya, sıklamenden kasımpatıya, krizantemden kardelene, sümbülden mum çiçeğine, yılbaşı çiçeğinden aslan ağzı çiçeğine varana kadar pek çok çeşit görmek mümkündür.

Bu çiçek türlerinin tümü oldukça güzel ve hoş kokuları ile dikkat çekerler. Ve yaz ve ilkbahar aylarında açan çiçeklere oranla çok daha duygusal hikayelere sahiptirler. Birbirinden özel hikayeleri olan ve çoğu kişiye duygusal anlar yaşatan bu kış çiçeklerini tanımak ve temin etmek için daha fazla geç kalmayın.

Görsel Kaynak: onecallnow.com

Karda Açan Çiçekler

Kışın karda açan pek çok çiçek çeşidi olduğundan bahsedildi. Ancak kışın karın altından gün yüzüne çıkan ve yalnızca karda açması beklenen tek bir çiçek vardır. Herkesin bildiği üzere bu çiçek kardelen çiçeğidir ve hikayesi de oldukça dramatiktir. İlkbahar aylarında açan iki çiçek birbirlerine deli gibi aşık olurlar. Biri diğerine biz diğer çiçekler gibi yazın açmayalım, kimsenin olmadığı kış aylarında açalım der ve birbirlerine kışın açmak için söz verirler. Ancak kış geldiği vakit bu fikri ortaya atan çiçek soğuktan çekinir ve açmaz.

Kardelen ise sevdiğine kavuşmak için karların altından çıkarak gün yüzüne ulaşır. Ancak sevdiği çiçek onu kandırmıştır ve açmamıştır. Buna çok üzülen kardelen çiçeği, hem üzüntüsünden hem de karların soğuğundan dolayı boynunu büker ve karlar erirken onlarla birlikte ölüp gider. İşte karda açan tek çiçek kardelen olarak bilinir.

Görsel Kaynak: staticflickr.com