Frezya çiçeği, çiçek türleri arasından ilkbaharda çıkmaya başlayanlar arasında yer alıyor. İlkbaharda çiçekçi vitrinlerini süslemeye başlayan ve farklı renkleri ile dikkat çeken frezya çiçeği anlamı nedir? Elbette her çiçek türü gibi frezyanın da kendine ait ve farklı renklerine ait anlamları mevcuttur. Beyaz, sarı, pembe ve mor renklerden oluşan frezya çiçeği oldukça renkli ve hoş kokulu bir çiçektir.

  • Beyaz türü umudu ve ümit etmeyi ifade ederken,
  • Sarı renkli frezyalar en içten gelen sıcak sevgiyi ifade ediyor.
  • Pembe frezya azim ve sevgi anlamına gelirken,
  • Mor frezya ise neşeli anları simgelemeye devam ediyor.

Sevdiklerinize iyi ancak farklı anlamlara gelen çiçekler hediye etmek istediğinizde frezyalardan bir buket yaptırabilirsiniz.

Beyaz Frezya

Frezya Çiçeği Nasıl Kokuyor?

Frezya çiçeği nasıl kokar diye merak edenler ve daha önce frezya çiçeği görmeyenler için bilgi almak en doğru yoldur. Bir çiçekçiye giderek frezyalara dair tüm bilgileri temin edebilir, satın alabilir ve nasıl koktuklarını da direkt dallarındayken ve bahçesindeyken öğrenebilirsiniz.

Sıcak ve hoş bir kokuya sahip olan frezya çiçeği, pek çok parfümde ve kozmetik ürünlerinde de kullanılıyor. Hoş ve hafif bir kokusu bulunmakta olan frezya çiçeğini ister evinizde ister bahçenizde isterseniz de balkon ve cam kenarlarında rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Soğanlı bir bitki olduğundan yetişmesi bir hayli kolay olan ve ilkbaharın vazgeçilmez canlı çiçekleri arasında yer alan frezya çiçeği hoş görünümü ve canlı renkleriyle de dikkat çekiyor.

koşuyolu çiçekçi
Pembe Frezya

Frezya Çiçeği Hakkında Bilgi 

Frezya çiçeği hakkında kısa ve net bilgiler vermek gerekirse, frezya çiçeği, ilkbaharda çıkmaya başlayan bir çiçektir. Kokusu ağır değildir ve hafif bir kokuya sahiptir. Bu nedenle kozmetik alanında da bir fazla kullanılıyor. Frezya çiçeği hem toprakta hem de vazolarda rahatlıkla yetişen bir çiçek türüdür. Aynı zamanda pek çok düzenlemede süs amacıyla ve buketler de hediye amacıyla kullanılıyor. Çiçekçi vitrinlerinde ilkbahar aylarının başlamasıyla meydana çıkan frezya çiçeğine sahip olabilirsiniz.

Mor Frezya

Frezya Çiçeği Yetiştirme

Frezya çiçeği süm bitkisi gibi soğanlı bitki gurubunda olan bir bitki türüdür. Her sene bahar aylarında soğanı toprak ile kavuşturulup su verildiği zaman yaprak verip kısa sürede çiçek açan bir bitkidir. Frezya soğanından açan çiçekler hava sıcaklığına bağlı olarak ortalama 15-20 gün civarı naif görüntüsü ve hoş kokusu ile hem göze hemde duygularınıza hitap edecektir.

Sarı Frezya

Frezya Çiçeği Fiyatı

  • Frezya çiçeği soğan olarak yetiştirmek isterseniz kaliteli 1 soğan fiyatı yaklaşık olarak 5-8 tl arasında değişmektedir.
  • Çiçekçilerde satılan frezya buketleri ise kullanılan dal miktarına bağlı olarak 10 TL ile 30 TL arasında bir buketi almanız mümkündür.

Frezya çiçeği ilkbahar ve yaz başlangıcında haziran ortalarında biten gayet hoş kokulu bir vazo çiçeği olarak karşımıza çıkmaktadır. Sarı, beyaz, pembe ve mor renkleri vardır. Frezya çiçeği siparişleriniz İstanbul anadolu yakasına koşuyolu çiçekçi şubemiz aracılığı ile taze ve hızlı bir şekilde kendi araç filomuz ile beğenme garantili teslimat yapılmaktadır.