Ateş dikeni çiçeği, dikenli, daima yeşil ya da yarı-yeşil olan bir çalıdır. Bu özellik, bahçenizde bir mahremiyet bariyeri olarak kullanım için çok uygun olmasını sağlar. Ayrıca, sonbahar ve kışın bir parçası için renk ekleyebilen kırmızımsı-turuncu meyveler bulunur. Genel şekli yuvarlak veya ovaldir ancak yayılıp düzensiz olabilir. Ateş Dikeni bitkisi, kısmi gölge için tam güneş sağlayan bir bölgeye yerleştirilebilir. Güneşli yerlerde daha fazla çiçek ve meyve olacaktır. Yeşillik, dantelli, dikdörtgen veya eliptik şeklinde, daima yeşil renktedir. Yapraklardan bazıları yarı-yeşil renkte olabilir ve hava soğuyunca kurur ve düşer. Küçük beyaz çiçekler, kümeler halinde oluşturulur ve hoş olmayan bir kokuya sahiptir. Çiçekler tamamlandıktan sonra, bol turuncu-kırmızı kümeler meyve formuna girerler. Kuşlar önce hepsini yemezlerse sonbahar ve kış boyunca sürerler. Dikenler ziyaretçilerden uzak durmak olduğundan emin olarak gizlilik bariyeri için mükemmel bir seçimdir. Dikenler yapraklar arasında gizlidir, dikkat gerektirir.

  • Ateş dikenini budamak dikenlerin bolluğundan dolayı biraz zor olabilir. Bunu çit haline getirebilir veya seperatör oluşturabilirsiniz.
  • Çiçek açması bittikten hemen sonra budama yapın, çünkü ertesi yıl tomurcuklan yılın ilerleyen dönemlerinde başlar.
  • Meyvelenmesi çok geç ise, bir sonraki sezonda daha az çiçek olacak.
  • Gelecek yılki çiçeklerden vazgeçmeye hazır olduğunuzda bunu başka zamanlarda (sonbahar ya da ilkbahar) budayabilirsiniz.
  • Çalı, çürük haline geldiğinde veya kabuk ile enfekte olmuşsa, bu gerekli olabilir. Bu çalı ağır budama yapmaya muktedirdir ve çabucak sıçrar.

Bodur Ateş Dikeni Özellikleri

Pyracantha bitkileri, Asya’ya özgü çalıların cinsidir. Tür içinde yedi tür bulunur. Hepsi dikenli, geniş yapraklı her mevsim meyveleridir. Ayıklanmazsa, on sekiz feet boyunda büyürler. İlkbaharda, beyaz çiçekler üretirler, bu da sonbahara kadar portakal veya kırmızı meyvelere yol açar. Hem bonsai ağaçları olarak hem de açık alanlarda süs çitleri olarak kullanılırlar.

Pyracantha bonsia ağacı için bir kap hazırlarken göz önüne alınması gereken en önemli faktör, toprağın drenaj kapasitesidir. Bu hassas ağaçlar, kolay ve tutarlı drenajı mümkün kılan bir toprak kompozisyonu gerektirir. Bu, en kolaylıkla gevşek, gözenekli bir karışım ile gerçekleştirilir. Bununla birlikte, toprağın organik besin kaynakları içerdiği de gereklidir. Bu olmadan, bonsai ünlü olduğu çiçekler ve meyveler üretmez. Toprakta drenaj ve besin maddelerinin ihtiyaçlarını dengelemek için iki temel strateji vardır. Birincisi, bitkisel gübrenin en üst katmanı ile kombine edilmiş mükemmel drenajı sağlayan tamamen inorganik malzemeden yapılmış bir saksı karışımını kullanmaktır. Diğer strateji dikkatle harmanlanmış% 40 organik toprak ve% 60 inorganik agrega karışımını içerir. Toplam kısım genellikle granit, pomza ve kumtan oluşan bir harmandır.

Görsel Kaynak: blogspot.com

Ateş Dikeni Zehirli Mi?

Toprak için kullandığınız malzemelerin steril olduğundan ve böceklerden veya diğer zararlılardan arındırılmış olduğundan emin olun. Bazı diğer çeşitlerin aksine, bu ağaçlar alkalin ortamlara tolerans gösterirler. Ateş dikeni zehirli olup çocuklar ve hayvanlar üzerinde olumsuz etkiler bırakabilecek özelliklere sahiptir.

Ateş Dikeni Zararlı Mı?

Ateş Dikeni Çiçeği, evcil hayvanlar, küçük çocuklar için oldukça zararlıdır. Meraklı hayvanlar ve çocuklar küçük meyvelerini yedikleri takdirde zehirlenebilirler. Eğer çocuğunuz veya evcil hayvanlarınız varsa bu bitkiden uzak tutmanız gerekiyor.

Görsel Kaynak: publicdomainpictures.net